Čokoládová buchta
1. 4. 2024
-
- Předehřejte troubu na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Rozpusťte 200 g hořké čokolády a 150 g másla ve vodní lázni nebo opatrně ve vodním hrnci na mírném ohni. Nechte směs vychladnout. Ve velké míse rozšlehejte 4 vejce s 200 g cukru do pěny. Postupně přidejte ochlazenou čokoládovou směs a míchejte, dokud není hladká. Do směsi vmíchejte 150 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a špetku soli, dokud není těsto hladké a bez hrudek. Nalijte těsto na plech. Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud buchta nevyroste a nezíská pevnou konzistenci. Použijte špejlí nebo nůž k testování, který by měl vyjít čistý. Pokud chcete, můžete buchtu posypat práškovým cukrem nebo ozdobit ořechy nebo čokoládovými kousky.