Špagety s rajčatovou omáčkou
1. 4. 2024
-
- Přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu. Přidejte 400 g špaget a vařte podle pokynů na obalu. Poté scedťe vodu a dejte špagety stranou. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje na středním ohni. Přidejte 2 jemně nasekané stroužky česneku a 1 jemně nasekanou cibuli a osmažte. Přidejte 400 g na kostičky nakrájených rajčat (čerstvá nebo konzervovaná) a promíchejte. Přidejte 1 lžičku sušeného oregána a 1 lžičku sušené bazalky. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Nechte omáčku vařit asi 10-15 minut, dokud se trochu neztuhne. Na talíř rozdělte špagety a na ně dejte připravenou rajčatovou omáčku. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem.